UTIL: Ce scule trebuie să ai în portbagaj pentru orice situație!
De Redactor AE | 11 Iulie, 2019
Urmează aceste sfaturi, fă-ți timp și alocă un buget micuț pentru a avea o trusă modestă cu sculele necesare. Vei face diferența între cei porniți la drum și cei ajunși la destinație.
S-ar putea să ai o mașina nouă, cu garanția de producător, parcurs minim și să fie foarte fiabilă. Însă aceste sfaturi nu o să îți facă niciodată viața mai grea, ba dincontră. Cât despre proprietarii de automobile s/h, atunci recomandările de mai jos s-ar putea să le fie chiar de folos. Nu îți dorim să ai nevoie vreodată de scule și instrumente sau să știi ce înseamnă defecțiune tehnică la drumul lung și totuși...ia aminte.
E adevărat că, unele noțiuni de mecanică nu îți strică, ca să îți dai seama măcar ce se întâmplă cu mașina ta. Însă fără instrumente nu vei putea acționa, chiar de afli problema.
1. Șurubelnița în cruce (+) și cea dreaptă (-). Cele mai banale și totuși cele mai des utilizate scule. Și aici nu e bine să economisiți. Amintiți-vă că s-ar putea să le folosiți într-o situație mai puțin plăcută iar în acel moment sigur nu vă doriți să cedeze. Capetele ranforsate și magnetice sunt un plus. Cine știe, poate aveți de strâns un colier la un furtun, sau de scos vreun capac.
2. Setul de chei fixe. Utile în diverse situații, cu mărimi de la 6 la 22, cu două capete, unul simplu și altul inelar, astfel încât să le puteți folosi în orice situație neprevăzută. Dacă aveți mai mult spațiu în portbagaj și nu sunteți deranjat de sunetele auxiliare, vă puteți lua și o trusă de tubulare, însă cheile fixe sunt suficiente pentru a vă descurca. Un etrier blocat, un cap de amortizor sau suporții sistemului de evacuare, sunt doar câteva din elementele ce vă pot pune probleme.
3. Un patent, sau cleștele. Obligatoriu cu mâner cauciucat, de dimensiuni nu foarte mari, comod de apucat și de mânuit. Probabil cel mai universal instrument, bun la toate. Strângi un șurub, faci un nod cu sârmă, tai cabluri și fire electrice, coliere, etc. Deci nu vă zgârciți să aveți unul în portbagaj.
4. Set de imbusuri. Ți-ar părea că ai deja multe scule și totuși ar trebui să le ai și pe acestea. Atât Hexagonale cât și Torx, ambele se întâlnesc frecvent și sunt necesare. Nu vă faceți griji, nu ocupă prea mult spațiu în noua voastră trusă de scule, dar sunt deseori folosite la mașinile noi așa că e bine să le ai.
5. Alte accesorii. Banda izolatoare, o lanternă, mănuși, colierele de plastic, un cutter sau un cuțit și bandă adezivă ceva mai puternică, cu ranforsare textilă.
Fiți siguri că o trusă cu toate cele enumerate mai sus vă va scoate din multe situații neplăcute. Desigur că lista poate fi completată și cu alte instrumente, însă asta ține doar de voi. Cablurile pentru curent, necesare când te lasă bateria, sau o funie pentru tractare, dacă ți-ai epuizat energia sunt doar câteva exemple.