Încă puțin și erau 4.000 de șoferi, prinși la radar, în 5 zile!
De Redactor AE | 19 Iunie, 2020
Peste 3.600 de șoferi, au fost prinși depășind limita de viteză admisă. Cu asta se laudă într-o nouă postare INSP-ul pe pagina oficială de Facebook a instituției.
Toți conducătorii auto au fost sancționați contravențional cu amenzi de până la 1.800 de lei, cu aplicarea punctelor de penalizare de la 3 la 5.
Din cauza vitezei, în aceste zile, s-au produs 4 accidente rutiere grave, soldate cu 1 persoană decedată și 4 traumatizate.
Deoarece urmează 2 zile de odihnă, pentru a evita consecințele accidentelor produse ca urmare a vitezei excesive, Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP, intensifică la maximum măsurile de prevenire în rândurile „iubitorilor de viteză excesivă”, care nu țin cont de regulile generale în timpul condusului.
Astfel, reamintim șoferilor să respecte următoarele recomandări:
- nu depășiți limita de viteză;
- adaptați permanent viteza de rulare la condițiile de drum şi trafic;
- abordaţi curbele uşor, păstrând o viteză redusă şi uniform;
- păstraţi o distanță de siguranță față de autovehiculul care circulă în faţă.
În acest weekend, polițiștii Inspectoratului Național de Securitate Publică al IGP vor acționa pe toate traseele din țară cu antrenarea automobilelor specializate de monitorizare a traficului rutier și radare, întru depistare conducătorilor auto care depăşesc viteza de circulaţie stabilită pe sectorul respectiv de drum.
Poliţia nu va tolera abaterile de la lege și va întreprinde toate măsurile pentru a disciplina șoferii care încalcă RCR.
Nota Autorului: Cu siguranță că majoritatea au fost prinși în aceleași locuri de ambuscadă. Cei mai mulți automobiliști din capitală cunosc locațiile unde se ascund ofițerii de patrulare, ca să împuște comod încă vreo doi șoferi grăbiți, astfel mărindu-și impresionant numărul de contravenții documentate. Ar trebui să fim toți entuziasmați și să ne imaginăm că lucrurile se vor îmbunătăți?
În plasa polițiștilor au căzut doar persoanele care nu le cunosc năravul. Dar oare putem vorbi despre o siguranță a traficului rutier, dacă acei șoferi care odată trecuți de radare, accelerează imediat pe porțiuni de drum unde lucrurile ”revin la normal”?