Criză financiară? Vezi șapte metode prin care mașina ta îți poate aduce bani!

De Redactor AE   |  26 Octombrie, 2019

Distribuie :

Mașina ta îți poate aduce și bani, nu doar plăcere. Știm că știi. Dar am decis să descriem și cele șapte modalități prin care ai putea câștiga un ban în plus, cu propriul tău automobil.

1. Taxi.
Ideea asta cred că cea mai simplă și poate chiar cea mai abordată. Din mai multe motive, nu doar pentru bani. Mulți ajung să practice acest job din simpla plăcere de a conduce. Din fire mai romantici sau din dorința de a fi în continuă mișcare, noaptea, ascultând muzica preferată, în luminile de seară ale orașului, mai fac și un bănuț de buzunar.

Doar că, practicând transport de pasageri ilicit, riști o amendă bună de tot de la 1000 la 3000 de lei! Iar dacă vrei să faci totul legal, vei avea nevoie de mai multe acte, contract de angajare, asigurare RCA dedicată, care bineînțeles e mai scumpă și multe altele. Dincolo de asta, va trebui să te împarți cu veniturile, fie achiți o taxă fixă când ieși în tură, fie un anumit comision în % de la numărul de comenzi sau încasări.

2. Dădacă, cu mașină personală.
De obicei pentru acest tip de serviciu sunt mai potrivite doamnele, însă dacă nu ai nimic împotrivă ca un copil străin să îți bată cu picioarele în scaun tot drumul până la destinație și ești gata să întreții și o discuție ”serioasă” cu micul pasagerul atunci îți poți încerca norocul. Acest serviciu nu este foarte popular la noi în țară însă se bucură de interes sporit în orașele mari ale lumii, unde părinții suprasolicitați nu au timp să-și transporte personal odraslele la grădiniță, școală, sport, clase de muzică și altele. Se plătește pe oră de obicei, sau pentru cursă, iar dacă e aproape de jobul tău de bază sau de casa ta, atunci și cu ambuteiajele va fi mai ușor. Trebuie doar să ai un pic răbdare cu un copil mic. Îți poți încerca norocul, printre cunoștințe, ca apoi să câștigi și o recomandare.

3. Colantarea mașinii pentru publicitate
Asta ar fi pentru unii, varianta ideală, doar că este mai greu de realizat. Să îți colantezi mașina personală în stilistica unei companii nu este atât de greu. Mai greu este să găsești cine e gata să îți plătească și la ce condiții. Aici va fi luat în calcul absolut totul, marca și modelul mașinii, starea tehnică și vizuală, kilometrii parcurși zilnic și chiar sectoarele unde se circulă mai des. Deci e un pic mai dificil de găsit compania potrivită, dar nu imposibil.

4. Șofer, pe la nunți
Dacă ești proprietarul unei limuzine de lux sau cel puțin a unui sedan premium de lux, să te angajezi în acest câmp de muncă îți va fi mai ușor. Trebuie să te îmbraci bine, să vorbești puțin, să fii dispus să auzi toate plângerile mirilor sau pasagerilor și să te grăbești în siguranță. Poate că nu știai, dar în ziua nunții de obicei se întârzie, cam peste tot, la ședința foto, la cununie, la casa miresei, la sală, peste tot! Se plătește pe ore sau pe toată ziua, în funcție de cum te înțelegi și cu distanța parcursă sau km rulați. Trebuie să știi să faci și un poliș calitativ după ce îți închei tura, pentru că de obicei toate ornamentele aplicate pe capota mașinii îți vor lăsa amintiri.

5. Curier
Pe acest segment cam șuieră vântul. Nu se înghesuie foarte mulți să presteze servicii de curierat în țară sau în oraș, în special cu mașina personală. Nu poți spune că e tocmai avantajos și nici plătit bine. Dar dacă ești tot timpul în mișcare, zi de zi, ai putea compensa cel puțin din cheltuielile care le ai, prin urmare ia în calcul și varianta asta. Faci curse ca la taxi, dar nu ai pasageri în mașină ci doar obiecte.

6. Curier - de pizza
Cu siguranță că ai auzit de asemean companie ca Straus.md. №1 food delivery service in Chisinau. Așa se prezintă ei și poate că sunt numărul 1, din moment ce nu prea le face concurență cineva. Te poți angaja la ei sau poți opta pentru serviciul de livrare al vreuneie rețele de restaurante din oraș. Și nu va fi doar pizza. Pot fi o porție sushi, poate fi o ladă de bere pentru o companie mai gălăgioasă și flămândă sau chiar și cutii întregi cu mâncare.

7. Închiriere automobil
Din toate metodele de a face bani cu mașina, asta e cea mai periculoasă. Și bani faci mai puțini, pentru că în funcție de automobilul deținut, poți obține de la 15 la 35-50 de euro pe zi. În schimb nu îți vezi mașina 24 de ore, nu știi ce se petrece cu ea, nu poți fi sigur că ți-o aduce întreagă sau dacă ți-o aduce în general. Însă dacă interacționezi cu un cerc de persoane mai larg, cărora le poți încredința mașina fără probleme, atunci riscul acestor probleme ar putea fi diminuat.

Din toate cele descrise aici, eu personal am practicat șofatul într-o companie de taxi, în urmă cu vreo 10 ani, iar doi ani mai târziu am fost și șofer pe la nunți. Dar tu? Ai vreo experiență similară cu care să te împărtășești? Scrie-ne în comentarii!