Anvelopele de iarnă calitatea premium. Iată cu ce sunt mai bune şi de ce costă mai mulţi bani
De Pavel | 1 Decembrie, 2017
Cel mai important lucru în procesul de pregătire a maşinii pentru timpul de iarnă, este echiparea cu anvelope de iarnă. Însă când vine momentul de achiziţionare a cauciucurilor, mulţi şoferi devin confuzi din cauza preţurilor care diferă extrem de mult.
Astăzi am hotărât să vă spunem de ce totuşi anvelopele brandurilor scumpe şi de calitate, costă atât de scump atât noi cât şi pe piaţa second hand, faţă de brand-urile chineze sau mai puţin cunoscute. În continuare am pregătit câteva momente definitorii care justifică preţul anvelopelor premium.
Testele îndelungateDoar producătorii premium îşi permit luxul de a scoate pe piaţă modele de anvelope trecute prin teste în prealabil. Fiecare model de anvelopă este testat în condiţii de laborator, poligon special şi drumuri publice. Ba mai mult decât atât, anvelopele sunt rulate milioane de kilometri pentru a testa rezistenţa acestora înainte de a fi comercializate. Producătorii ieftini sau mici, pur şi simplu nu au rezerve pentru a aloca bani pentru teste, astfel deseori producţia lor este doar o replică a brand-urilor mari.
Materiale moderneO investiţie importantă se face şi în dezvoltatea diferitir rețete de compoziţii bazate pe cauciuc, menite să sporească indicii de calitate, longevitate, aderenţă şi rezistenţă a anvelopelor în orice condiţii de exploatare. Un exemplu clar ar fi procentul crescut de siliciu din compusul cauciucului care sporeşte aderenţa pe suprafeţe netede în timpul iernii.
Design inovator al anvelopelor şi protectorului în special Producătorii de cauciucuri ieftine folosesc acelaşi desen al profilului fără a se gândi la inovaţii. Companiile producătoare de anvelope premium, se străduie de fiecare dată să avanseze în domeniu. Pentru aceasta ei caută să îmbunătăţească atât calitatea materialului, cât şi designul suprafeţei de rulare pentru un plus de performanţă. În acest caz performanţa înseamnă aderenţă şi eficienţă energetică sau economie de carburant. Aceştia studiază şi îmbunătăţesc designul direcţional, procentul de goluri de pe protector şi adâncimea canalelor acestuia. Datorită canalelor adânci aderenţa creşte în condiţii de condus pe zăpadă, iar canalele laterale au rolul de a evacua apa şi a reduce riscul de acvaplanare.
Acum după ce aţi făcut cunoştinţă cu principalele criterii care majorează costul, dar totodată oferă unor anvelope clasificarea premium, puteţi mai uşor să vă decideţi dacă merită să economisiţi pentru a cumpără nişte anvelope ieftine cu tehnologii vechi, care apropo vă vor servi un timp limitat, sau să priviţi achiziţionarea cauciucurilor ca o investiţie în securitatea vieţii dumneavoastră şi modului în care se va comporta automobilul pe timp de iarnă.